جمعه ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۷
۰ نفر

چگونه داخل زودپز را سفید کنیم؟ این سوال‌ معمولا برای افرادی که با آشپزی سروکار دارند پیش می‌آید. در این مطلب با روش تمیز کردن داخل و بیرون زودپز آشنا می‌شوید.

زودپز

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از دلگرم، چگونه داخل زودپز را سفید کنیم؟ یکی از سوال‌هایی است که ممکن است برای افرادی که با آشپزی سروکار دارند پیش بیاید. ما قصد داریم در این مطلب علاوه بر پاسخ دادن به این سوال، نکاتی را در مورد جلوگیری از سیاه شدن زودپز در اختیار شما قرار می‌دهیم.

روش‌های زیادی برای سفید کردن داخل و بیرون زودپز هست؛ شما می‌توانید با توجه به نوع کثیفی بدنه زودپز و امکانات و موادی که در اختیار دارید، مشغول تمیزکاری شوید و از این روش‌ها استفاده کنید. در ادامه این مطلب به شما آموزش می‌دهیم که چگونه داخل زود پز را سفید کنیم. روش‌های تمیز کردن زودپز برای انواع زودپز متفاوت است و در ادامه ما بر همین اساس روش‌های تمیز کردن زودپز را برای انواع استیل و روی توضیح می‌دهیم.

۱. تمیز کردن زودپز استیل

بعد از هر بار استفاده سعی کنید که داخل و بیرون این زودپزها را تمیز کنید، چراکه این کار باعث می‌شود عمر ظروف شما افزایش یابد. اول از همه این موضوع مهم را به یاد داشته باشید که اگر زودپز شما برقی است قبل از همه چیز آن را از برق بیرون بکشید.

دوم اینکه در صورتی که غذا به قسمت داخل آنها چسبیده، به‌هیچ‌وجه از سیم ظرفشویی استفاده نکنید و سعی کنید بعد از سرد شدن ظرف با پارچه‌ای تمیز و نمدار جرم‌ها را از بین ببرید.

مراقب باشید زمانی که زودپز شما داغ است آن را درون آب فرو نبرید، چون این موضوع باعث خراب شدن بدنه زودپز شما خواهد شد. بهترین مواد برای تمیز کردن زودپز استیل آب گرم و صابون است.

اما در صورتی که مجبور به استفاده از سایر موارد پاک‌کننده و شوینده شدید باید به یاد داشته باشید که این مواد هیچگاه نباید با زودپز شما به صورت مستقیم تماس پیدا کنند. سفید کردن داخل این زودپزها بسیار ساده است و کافی است ابتدا بگذارید که لکه مورد نظرتان به‌آرامی خیس بخورد و بعد با اسفنج، آب و صابون قسمت مورد نظر خود را تمیز کنید.

در ضمن تمیزکاری قسمت بیرونی این زودپزها نیز بسیار مهم است و در صورتی که به‌درستی انجام نشود، دفعات بعد در زمان استفاده نمی‌تواند حرارت را به صورت یکدست وارد غذا کند.

۲. تمیز کردن زودپز روی

اولین کاری که برای جلوگیری از سیاه شدن داخل این زودپزها می‌توانید انجام دهید این است که در اولین استفاده ظرف را پر از آب کرده و چند قاشق سرکه به آن اضافه کنید، در مرحله بعد زود پز را روی شعله قرار دهید تا آب و سرکه درون آن به مدت چند دقیقه بجوشد؛ این کار باعث می‌شود زودپزی که از جنس روی است هرگز سیاه نشود. در صورتی که شما قبلا این کار را انجام نداده‌اید و الان با مشکل سیاه شدن زودپز مواجه شدید باید با استفاده از آب، صابون و سیم ظرفشویی کثیفی‌های داخل زودپز را از بین ببرید.

ممکن است در مواردی مشاهده کنید که بعد از استفاده از این زودپزها قسمت داخلی آنها سیاه شده است، برای حل این مشکل شما کافی است ظرف خالی را روی شعله ملایم بگذارید تا این سیاهی‌ها بسوزند و به صورت دود از زودپز شما خارج شوند.

البته این نکته بسیار مهم را به یاد داشته باشید که به‌هیچ‌وجه تا قبل از سرد نشدن زودپز به آن آب نپاشید، چون این کار می‌تواند باعث سوراخ شدن زودپز شود.

دلیل سیاه شدن داخل زودپز چیست؟

زودپز به مرور زمان شروع به تیره شدن می‌کند و اثر لکه‌های آب را به خود می‌گیرد و براقی و درخشندگی روزهای اول خود را از دست می‌دهند.

روشی دیگر برای تمیز کردن داخل زودپز شستن ظروف قبل از براق کردن ظروف استیل باید آن را شسته و تمیز کنید و مطمئن باشید که ظرف از مواد شوینده کاملا پاک شده باشد سپس آنها را خشک کنید حالا روی پارچه‌ای تمیز کمی روغن زیتون بریزید.

یکی دو قطره کافی است به ویژه اگر می‌خواهید ظروف کوچک را برق بیندازید روغن زیتون را روی کل سطح بمالید و مطمئن باشید که روغن تمام سطح را یک لایه بپوشاند. در ضمن برای اینکه روغن به تمام خطوط موجود روی ظرف نفوذ کند با کمک پارچه روغن را با فشار روی تمام سطح بمالید.

این کار را انقدر ادامه دهید تا متوجه تغییراتی در ظاهر ظرف شوید در پایان کار قابلمه پلوپز یا زودپز را مجددا با ماده شوینده تمیز کنید زیرا اگر باقیمانده روغن زیتون باقی بماند به جای براق کردن به مرور آن را تیره‌تر می‌کند.

یکی از بهترین پاک‌کننده‌ها برای زودپز سرکه است؛ مقداری سرکه سفید را به صورت اسپری رو داخل زودپز مورد نظرتان اسپری کنید و با پارچه نرم آن را پاک کنید .بعضی از افراد از آب لیمو برای این کار استفاده می‌کنند که تاثیری مشابه دارد . کافی است این مواد را روی ظرف بریزید و روی آن دستمالی نرم بکشید.

نکاتی مهم در مورد نگهداری از زودپز

نکات مهم نگهداری از زودپز که در این قسمت از مطلب در اختیار شما قرار می‌دهیم کمک می‌کند تا زودپز شما عمر بالاتری داشته باشد و عملکرد مفید خود را در طول زمان از دست ندهد.

حتما به نکاتی که فروشنده در مورد زودپز به شما می‌گوید توجه کنید و در صورتی که سوالی در این خصوص دارید از او بپرسید.

حتما به نکات نوشته شده در دفترچه راهنمای زودپز توجه کنید.

به مواد غذایی که در زودپز می‌ریزید توجه داشته باشید. این نکته مهم را به یاد داشته باشید که مواد غذایی لعاب‌دار و دانه‌های ریز (مانند انواع غلات، ماکارونی یا رشته فرنگی، حبوبات و سیب‌زمینی) را داخل زودپز نریزید، چون ممکن است روزنه‌های خروج فشار را مسدود کنند و باعث بروز اتفاقات بدی شوند.

قبل و بعد از هر بار استفاده حلقه لاستیکی مربوط به آب‌بندی را از محل خود بیرون بیاورید و از سلامت آن اطمینان حاصل کنید و آن را بشویید.

نکته مهم در نگهداری و استفاده از زودپزها، انتخاب و استفاده از زودپزهای استاندارد و با کیفیت است.

اگر زودپز شما کیفیت مورد انتظار را نداشته باشد، با وجود رعایت تمام نکات بالا، خیلی زود خراب خواهد شد.

کد خبر 621571

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha